5 paşi de îngrijire a tenului mixt



Pielea mixtă are atât zone grase, cât şi zone uscate şi de aceea necesită o abordare dublă a îngrijirii. Asta înseamnă că trebuie să tratezi fiecare zonă în parte, cu produsele potrivite. Tu ştii să-ţi îngrijeşti corect tenul?
Pasul 1: Demachierea ochilor
Curăţă zona sensibilă din jurul ochilor cu un demachiant cu bază uleioasă. Foloseşte un disc din bumbac pentru a îndepărta orice urmă de machiaj, însă nu freca. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Pasul 2: Curăţarea feţei

Dimineaţa foloseşte o spumă specială, care asigură curăţirea zonelor grase şi a porilor, pentru a preveni apariţia punctelor negre, echilibrează tenul şi controlează producţia de sebum din zona T. Aceasta se aplică pe pielea umedă prin masaj, insistând pe zonele grase şi evitând pielea din jurul ochilor. Lasă câteva secunde ca murdăria să se înmoaie, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Seara, schimbă cu o cremă demachiantă, pentru a menţine zonele uscate ale pielii curate şi netede. Acest lucru va echilibra grăsimea în exces sau uscăciunea tenului. Masează bine tenul, insistând pe zonele mai uscate, apoi îndepărtează produsul cu discuri de bumbac.

Pasul 3: Aplicarea loţiunii tonice

Pentru a-ţi împrospăta pielea ai nevoie de două loţiuni tonice diferite, pentru a face faţă tipurilor diferite de piele. Alege un astringent mai puternic în zonele grase şi unul mai uşor pentru zonele uscate.

Pasul 4: Hidratarea tenului

Rolul cremei este de a echilibra zona T, de a micşora porii, de a calma şi vindeca. Alege aşadar o cremă specială pentru tenul mixt , care controlează totodată iritaţia tenului, reduce şi combate ridurile.
Ingrediente recomandate:
Ulei de alun - hrăneşte, încetineşte procesul de îmbătrânire;
Aloe - hidratează, vindecă, emolient;
Castravete - calmează, decongestionează;
Arnică - vindecă, emolient;
Lemongrass – astringent, reface porii, reglează pH-ul pielii.

Pasul 5: Tratarea pielii mixte

O dată pe săptămână este indicat să aplici o mască pentru tenul mixt, care purifică, echilibrează şi controlează sebumul din zona T. Masca cu ovaz are un efect delicat de curăţare şi uşoară exfoliere, fiind recomandată în mod special tenului gras, pe care îl lasă curat şi împrospătat.
Ai nevoie de o jumătate de cană de fulgi de ovăz mărunţiţi şi o jumătate de cană de miere. Opţional, dacă nu ai tenul foarte sensibil, poţi adăuga două picături de ulei esenţial de portocale. Adaugă peste amestec apă, până când se formează o pasta omogenă şi aplică masca pe faţă. Las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu