Reteta mea de Pogacele cu jumari


O reteta de pe vremea bunici ea le facea si ii ieseau extraordinare, mancam si nu ma saturam.

Ingrediente: 500/600 gr faina, drojdie cat o nuca (adica cam 25 gr) sa fie proaspata, 200 ml lapte caldut, 3 linguri untura de porc, 1 ou, o lingurita sare, o lingurita zahar, 200gr jumari de porc macinate si sare si piper dupa gust.

Cum se prepara: se pune drojdia in laptele caldut cu un varf de sare si lingurita de zahar sa se dizolve, intre timp se amesteca faina cu untura iar in mijloc facem un loc in care punem drojdia si oul si sarea, facem un aluat consistent pe care il lasam apoi la dospit timp de 30 de minute.
Intre timp amestecam jumarile cu sarea si piper cum am mai sus dupa gust, intindem aluatul pe blatul de lucru, se pune deasupra pasta de jumari iar apoi impaturim aluatul si il lasam asa cam 20 minute dupa care il intindem si iar impaturim mai lasam 5 minute si iar il intindem si incepem taiatul pogacelelor , eu le tai cu ajutorul unui pahar de sticla pe care il pun tot timpul pe faina.
Se aseaza in tava si le mai lasaam la caldurica cam 15 minute sa creasca un pic apoi batem un ou , le ungem pe deasupra dupa care eu mai adaug o ploaie de chimion peste ele.
Se pun la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 de minute pana se rumenesc.
Incercati sunt extraordinare. Se servesc dupa ce se racesc.
Se mai poate face tot aceasi reteta doar sa amestecati si nuci macinate si bineinteles deasupra se poate pune si cascaval ras in loc de chimion, depinde de preferinta, doar ca asa se strica reteta din batrani.
Pofta buna. :)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu